Datum: Mon 03/06/19 | Aanvang: 19:30

MOM9*: De Reis van Khadija + potluck iftar

Samen met regisseur Tarik el Idrissi gaat Khadija Al Mourabit op zoek naar haar rebelse grootmoeder. Het enige dat die heeft nagelaten is één zwart-witfoto en enkele sterke verhalen over haar onstuimig, rebels karakter.

In ‘De reis van Khadija’ leren we de Rif kennen vanuit de blik van haar vrouwen. “Heel vaak wordt er vanuit mannenperspectief over Marokko gepraat. Ik denk: als de vrouwen hun verhaal niet vertellen, is niet het héle verhaal verteld. Dan is er ook geen vooruitgang mogelijk, want er is veel ongelijkheid.” (Khadija Al Mourabit)

De film ging in première op het Nationale Filmfestival in Tanger (2017) en won er de prijs voor beste montage. Ze werd nogmaals bekroond met de publieksprijs op het Filmfestival van Salé. Omdat ze met de film een bijdrage levert aan de versteviging van de positie van de vrouw kreeg Khadija El Mourabit in 2018 de VOEM-emancipatieprijs.

De film is Nederlands en Marokkaans gesproken en Nederlands ondertiteld.

Trailer (met Engelse ondertitels)

Na de filmvertoning zal Khadija Al Mourabit nog even wat toelichting geven. Om 21u47 zullen we samen genieten van een Potluck Iftar. Breng dus allemaal iets – halal of vegetarisch – te eten mee. Melk en dadels zijn voorzien.

Organisatie: VOEM

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de negende avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Tarik el Idrissi | Duur: 71 min. | Land: Nederland - Marokko | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share