Datum: Mon 04/04/16 | Aanvang: 19:30

MOM7*: A Journey into the Land of the 4th Dimension + nabespreking

De film volgt drie wetenschappers op weg naar een conferentie waar ze hun nieuwe theorie van duurzame ontwikkeling willen voorstellen. Hun theorie is gebaseerd op een wiskundig model van maatschappelijke organisatie dat volkomen rationeel en logisch is, maar het probleem is dat ze er zelf niet in geloven. Aangezien ze als wetenschapper enkel de taal van de ratio spreken kunnen ze elkaar ook niet uitleggen waarom ze er niet in geloven. De wetenschappers zullen de conferentie nooit bereiken. Al zwervend door de stad proberen ze via drie seances aan elkaar uit te leggen wat er mis is met de theorie, om uiteindelijk te verdwijnen in de vierde dimensie van de reflexiviteit.

Geïnspireerd op het boek ‘Voyage au pays de la quatrième dimension’ (1912) van de Franse science-fiction schrijver Gaston de Pawlowski.

De film is Engels gesproken zonder ondertitels.

Concept, regie en montage: Gaston Meskens
Acteurs: Sarah de Graeve, Mauro Pawlowski, Gaston Meskens
Muziek: Mauro Pawlowski, Gaston Meskens, Sarah de Graeve

Gaston Meskens leidt de film in met een kritische reflectie in verband met de manier waarop de politiek en de markt hun strategieën vandaag baseren op wiskundige besluitvormingsmodellen, en zo de mens reduceren tot een simplistisch ééndimensionaal egoïstisch wezen in een hyper-rationele competitieve maatschappij. Achteraf volgt een nabespreking in de bar.

Organisatie: stRatenGeneraalmom7_stratengeneraal_logo

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

* Dit is de zevende avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Gaston Meskens | Duur: 55 min. | Land: België | Jaar: 2014


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share