Datum: Mon 05/11/18 | Aanvang: 19:30

MOM2*: Demain + nabespreking rond de toekomst van de BurgerLijst

Werkende oplossingen laten zien en positieve verhalen vertellen, zou dat niet de beste remedie zijn tegen de ecologische, economische en sociale crisissen die onze wereld teisteren? Dat bedachten Cyril Dion en Mélanie Laurant, toen ze een studie lazen over de mogelijke verdwijning van de mensheid tegen het jaar 2100.

Ze zochten in zes landen praktijkvoorbeelden op van hoe we dit scenario kunnen vermijden. Tijdens hun reis ontmoetten ze ware pioniers van de nieuwe landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding. Door deze concrete, opbouwende en vooral functionerende initiatieven samen te brengen in één documentaire, maakten ze een schets van hoe de wereld er morgen zou kunnen uitzien.

De documentaire is Frans en Engels gesproken en Nederlandse ondertiteld.

Meer info en trailer

Organisatie: BurgerLijst

BurgerLijst is geen ‘groene beweging’. Wel een beweging die Antwerpenaars via inspraak en transparantie zelf wil laten besturen. Op 14 oktober zijn het verkiezingen, ook op de BurgerLijst kan je stemmen.

Na de documentaire bespreken we samen het ‘Demain’ van de BurgerLijst, in een formaat dat zal afhangen van de verkiezingsuitslag en de hieruit volgende mogelijke scenario’s.

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de tweede avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Cyril Dion & Mélanie Laurent | Duur: 118 min. | Land: Frankrijk | Jaar: 2015


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share