Datum: Sat 08/09/18 | Aanvang: 14:00

The Night and the Moment

Giuliano Tomassacci (Directeur van de fotografie en officiële filmcriticus, persoonlijke kennis van Ennio Morricone) presenteert “Morricone barocco”, lezing in Italiaans (in de zaal) over de composities van Morricone en zijn muziekstijl.
– Na de lezing is er een pauze met hapjes (door pizzeria “Enoteca Savini” van Giuliano Bonetti verzorgd), na de pauze wordt de film The night and the moment vertoond, in Engels met ondertiteling in Engels of Italiaans.
The night and the moment (VK/FR/IT 1994, duur 90’, Engels gesproken), is een dramatische film van Anna Maria Tatò, met Willem Dafoe, Lena Olin en Miranda Richardson. Het gaat om een liefdesaffaire tussen een schrijver van prikkelende verhalen (Dafoe) en een markiezin (Olin). De muziek voor deze film, door Morricone geschreven, is heel bijzonders en illustreert een deel van wat Tomassacci tijdens de lezing vertelt.
Reservatie verplicht, max 48 deelnemers. Het evenement is een samenwerking tussen La Dante di Anversa, Taste-Italy vzw en Filmhuis Klappei.
Toegangsprijs: Leden Dante Anversa en Taste Italy €7, niet leden €10.

Programma van de dag:

Om 14 uur – lezing door Giuliano Tomassacci: Morricone barocco (in Italiaans), 50’
Om 15 uur – pauze met hapjes
Om 15:45 uur – vertoning The Night and the moment

Regisseur: Anna Maria Tatò | Duur: 90 min. | Land: VK/FR/IT | Jaar: 1994


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share