Datum: Mon 06/05/19 | Aanvang: 19:30

MOM8*: Manufactured Landscapes + mini-workshop voedselproductie

De Canadese fotograaf Edward Burtynsky reist de wereld rond op zoek naar landschappen die gevormd of getekend werden door de mens. Zijn op groot formaat afgedrukte foto’s confronteren, maar roepen tegelijk ook bewondering op voor de monumentale schoonheid van mijnen, steengroeven, fabrieken, kantoorcomplexen, stuwdammen en andere grootschalige menselijke werken.

Met Manufactured Landscapes maakte regisseuse Jennifer Baichwal méér dan enkel een portret van een kunstenaar. Door kleine interviews met omstaanders en magistrale opnames van de landschappen die Burtynsky fotografeert, is de film ook een bezinning op de impact van de mens op zijn omgeving.

De taal is Chinees en Engels gesproken met Engelse ondertitels.

Trailer

Na de film organiseren we een mini-workshop groentenbouillon maken. Intussen fileren we de film en drinken we een glas. Wie graag mee bouillon maakt, neemt een snijmes en snijplankje mee.

Organisatie: Voedselcollectief De Beek

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: € 5, hapje inbegrepen
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de achtste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Jennifer Baichwal | Duur: 86 min. | Land: Canada | Jaar: 2006


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share