Datum: Mon 06/04/20 | Aanvang: 19:30

ONLINE! MOM7*: Ons gemeengoed + interactief gesprek met lokale burgercollectieven

Deze documentaire uit de VPRO-reeks Tegenlicht behandelt de maatschappelijke rol van de in Nederland sinds 2005 sterk opkomende burgercollectieven, daar ook wel bekend onder de term commons. In ons land bemerken we dezelfde tendens. Nu de overheid zich terugtrekt en de private sector die taken maar deels overneemt, nemen burgers vaak zelf het initiatief tot gezamenlijk beheer in situaties waar de overheid of de markt het laat afweten. Voorbeelden zijn ouderenzorg, windenergie-co√∂peraties, samentuinen … Het uitgangspunt is dat men niet uitgaat van het eigen belang, op korte termijn moet er misschien zelfs iets worden ingeleverd. Maar uiteindelijk komt het collectieve belang alle participerende leden ten goede.

De documentaire is Nederlands gesproken en Engels ondertiteld.

UITZONDERLIJK

Aangezien een voorstelling in Filmhuis Klappei momenteel niet mogelijk is, gaan we online.

We kijken allemaal tegelijk thuis naar de documentaire. Start om 19u30, zoals voorzien was in Filmhuis Klappei.
Link naar de documentaire

Na de gebruikelijke pauze komt er vanaf 20u30 een collectieve nabespreking, gemodereerd door Koen Wynants van Commons Lab Antwerpen.
Link voor de chat

We ronden af om 21u30.

Organisatie: Fundament

* Dit is de zevende avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Suchen Tan | Duur: 45' min. | Land: Nederland | Jaar: 2018


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share