Datum: Mon 03/02/20 | Aanvang: 19:30

* VOLZET * MOM5*: De Nomaad + interactief panelgesprek over sociale activering voor maatschappelijk kwetsbare stadsbewoners

Deze avond is volzet. Bij voldoende belangstelling wordt een tweede vertoning ingericht. Geef een seintje als u geïnteresseerd bent:  dirk.rombouts@free-clinic.be

Voorjaar 2019 maakte regisseur en verhalensprokkelaar Joke Nyssen samen met een aantal gasten van het Centrum voor Sociale Activering De Nomaad (Free Clinic vzw) een docu over de werking van De Nomaad. Voor dit interactief project liet Joke enkele gasten van de Nomaad aan het woord. Zij geven, elk op hun eigen authentieke manier, aan hoe De Nomaad voor hen het verschil maakt in hun vaak zeer bewogen levens.

De documentaire is Nederlands gesproken en ondertiteld.

Trailer

Na de docu vertonen we een compilatie van 5 korte reportages die productiehuis De Chinezen voorjaar 2019 maakte over De Nomaad voor de rubriek De Stamboom van het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’.
Regie: Katrijn Boon & Ilona Dumoulin
Productie: Neelke Nijs & Laura Znamensky

Tussen de vertoning van deze filmpjes voorzien we enkele korte sofagesprekken met o.a. Joke Nyssen, Pascal Tuteleers, Tino Ruyters en schepen Tom Meeuws waarbij we inzoomen op diverse aspecten van sociale activering.

Organisatie: De Nomaad

Indien het aantal inschrijvingen de limiet van Filmzaal Klappei overstijgt, zullen we later dit voorjaar nog een tweede vertoning voorzien.

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de eerste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Joke Nyssen | Duur: 15' min. | Land: België | Jaar: 2019


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share