Datum: Mon 02/04/18 | Aanvang: 19:30

MOM7*: Ceci n'est pas une patate + voorstelling Eco&Fair Antwerpen

Filip De Bodt, Geert Lenssens en heel wat vrijwilligers trokken op met boeren van allerlei slag. Ze startten in hun eigen regio (Z.O.-Vlaanderen) en breidden uit naar België en de rest van Europa: Frankrijk, Griekenland, Italië en Roemenië. De boeren getuigen over hun werk. Daarnaast getuigen mensen uit Afrika en het Midden-Oosten over de gevolgen van de Europese exportpolitiek voor hun lokale economie: “De lokale landbouw wordt kapot gemaakt en de slachtoffers vertrekken met gammele bootjes naar Europa”.

Gelukkig zijn er ook mensen die voor zichzelf opkomen: ze hebben geen nood meer aan veilingen of een grootschalige aanpak en verkopen rechtstreeks aan de consument. Klanten kopen individueel of samen aan. Soms organiseren ze zich in teams. Ze gaan voor eerlijke en kwaliteitsvolle voeding.

De documentaire is Arabisch, Frans, Grieks, Italiaans, Nederlands en Roemeens gesproken en Nederlands ondertiteld.

Trailer en meer info

Na de documentaire volgt een voorstelling van Eco&Fair Antwerpen, een nieuw ecologisch fairtrade-project. Deze avond vindt u in Filmhuis Klappei ook nuttige lectuur bij de Ecokot boekenstand.

mom7_logosOrganisatie: Ecokot boekenkaffee i.s.m. Climaxi Antwerpen

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de zevende avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Filip De Bodt | Duur: 70 min. | Land: België | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share