Datum: Mon 04/02/19 | Aanvang: 19:30

MOM5*: Dying for life + panelgesprek migratie en armoede

De Syriërs Osama en Dara ontmoeten elkaar ver weg van thuis, in het opvangcentrum van Kapellen. Osama schrijft een theaterstuk over zijn ervaringen als politiek vluchteling en droomt ervan het te kunnen spelen in een echt theater. Ondanks de moeilijkheden waarmee Osama en Dara in België geconfronteerd worden, blijven ze glimlachen. We ontdekken het verhaal achter de glimlach, een humane queeste om geaccepteerd te worden in een nieuwe samenleving.

De documentaire is Arabisch gesproken en Engels ondertiteld.

Trailer

Na de documentaire gaan we in dialoog met een aantal mensen in armoede die een migratieachtergrond hebben. We praten over zich thuis voelen en samenleven. Over hoe we samen kunnen bouwen aan een warmere stad, waar iedereen thuis is.

Organisatie: Filet Divers

Filet Divers vzw, het kansenhuis van Bond zonder Naam, is een erkende vereniging waar mensen in armoede het woord nemen. Hier komen voornamelijk mensen met migratiegeschiedenis over de vloer.

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de vijfde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Andres Lubbert & Hussein Shabeeb | Duur: 77 min. | Land: België | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share