Datum: Mon 05/02/18 | Aanvang: 19:30

MOM5*: De 4de Revolutie - energie-autonomie + nabespreking en actualisatie

Op naar een wereldgemeenschap voorzien van duurzame energie, voor 100 % gebaseerd op hernieuwbare bronnen. Schone energie betaalbaar en voor iedereen.

De film toont tien mensen van over heel de wereld verbonden in hun streven naar energie-autonomie. Carl-A. Fechner en zijn team reizen met prominenten en praten met managers, moeders in Afrika, bankiers en ambitieuze activisten.

De film brengt oplossingen aan de hand van indrukwekkende beelden en heldere standpunten. Hij doet de toeschouwer verder doordenken en handelen en is meer dan een film, het is een beweging.

De film is Duits, Engels, Frans, Bambara en Chinees gesproken met Nederlandse ondertitels.

Trailer

Na het uitkomen van de film hebben we de kernramp in Fukushima gehad en de gedeeltelijke kernuitstap in Duitsland, en hebben zon en wind de positie van fossiele en nucleaire energie als goedkoopste energiebronnen overgenomen. In de nabespreking bekijken we de huidige stand van zaken, en ook hoe wij in onze gemeenschappen de middelen zouden kunnen houden die er nu uit wegstromen voor de import van energie door over te schakelen op een duurzame energievoorziening voor 100 % gebaseerd op lokale hernieuwbare bronnen.

Organisatie: Zon voor Iedereen vzw

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de vijfde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Carl-A. Fechner | Duur: 82 min. | Land: Duitsland | Jaar: 2010


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share