Datum: Mon 04/01/16 | Aanvang: 19:30

MOM4*: The Black Power Mixtape 1967-1975: lessen voor hedendaagse burgerrechtenbewegingen

The Black Power Mixtape 1967-1975 is een documentaire uit 2011 over de evolutie van de Black Power Movement van 1967-1975. De documentaire bevat beeld- en interviewmateriaal dat Zweedse onderzoeksjournalisten verzamelden in deze periode, en dat 30 jaar lang verborgen is gebleven in de archieven van de Zweedse televisie. Deze found footage werd gecompileerd door Göran Hugo Olsson en gecombineerd met commentaar van hedendaagse Afro-Amerikaanse artiesten, activisten en wetenschappers zoals Erykah Badu, Talib Kweli, Harry Belafonte, Angela Davis, Abiodun Oyewole en vele anderen.

In de documentaire worden Zweeds en Engels gesproken. Er zijn Engelse ondertitels.

Trailer

De film wordt gevolgd door een reflectie van en discussie met dr. Olivia Umurerwa Rutazibwa, docent in International Development and European Studies aan de University of Portsmouth, activiste en journaliste en columniste bij MO* magazine, over de relevantie van de Black Power Movement voor hedendaagse burgerrechtenbewegingen zoals Movement X.

mom4_mvx_logoOrganisatie: Movement X

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

* Dit is de vierde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Göran Hugo Olsson | Duur: 100 min. | Land: Zweden | Jaar: 2011


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share