Datum: Mon 07/12/15 | Aanvang: 19:30

MOM3*: The Lab + nabespreking rond het thema wapenhandel

De bezette Palestijnse gebieden vormen een ideaal laboratorium voor het testen van wapens en oorlogstechnieken. Deze film volgt drie ex-militairen en vertegenwoordigers van de wapenindustrie die producten van ‘the lab’ verkopen – wapens en technologiën ontwikkeld voor gevechten in dichtbevolkte stedelijke delen van de Westbank. De film bekijkt hoe Israël is gegroeid tot een van de grootste wapen-exporteurs en wie hier belang bij heeft.

De documentaire is Hebreeuws gesproken. Er zijn Engelse ondertitels.

Trailer

Na de documentaire volgt een nabespreking rond het thema wapenhandel. Weinig mensen weten dat de Europese lidstaten samen een van de grootste wapenexporteurs ter wereld vormen. Europese wapens duiken op in conflicten wereldwijd. Terwijl Europa pleit voor vrede en beschaving, gaan in het Midden-Oosten Europese wapens van hand tot hand. Dat is niet verwonderlijk. Onze wetgeving voor wapenexport is zo lek als een zeef. De campagne Ik stop wapenhandel brengt wapenhandel in kaart, haalt de wapenhandelaars uit de anonimiteit en grijpt in daar waar we wapenhandel kunnen stoppen.

mom3_vredesactie_logoOrganisatie: Regionale groep Antwerpen van Vredesactie

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: vrije bijdrage

* Dit is de derde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Yotam Feldman | Duur: 60 min. | Land: Israël | Jaar: 2013


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share