Datum: Mon 01/12/14 | Aanvang: 19:30

MOM3*: Subdivided + Street Politics 101 + discussie sociaal en politiek activisme

De politiek opdracht van het middenveld staat volop in de belangstelling. Het tijdschrift Oikos wijdde er onlangs een themanummer aan. Tijdens deze avond staan we eerst stil bij de gemeenschapsvormende functie van het middenveld met de gelauwerde Amerikaanse documentaire ‘Subdivided: isolation and community in America’. Aansluitend de Canadese documentaire ‘Street Politics 101’. Want middenveldorganisaties worden door nieuwe organisaties als Field Liberation Movement of Climaxi uitgedaagd om de bestaande consensus over bijvoorbeeld ggo’s of de rol van privaat geld in publieke organisaties in vraag te stellen. Street Politics 101 is een anarchistische documentaire over het studentenprotest dat in de lente van 2012 de Canadese stad Montréal in rep en roer zette. De documentaire laat zien hoe en met welke strategie een toegewijde groep studenten de basis legde voor zowat de grootste massademonstraties in de geschiedenis van Canada.

Subdivided
Regie: Dean Terry
VSA / 2007 / 45 min
Engelstalig, niet ondertiteld
Trailer

Street Politics 101
Regie: Franklin López
Canada / 2013 / 33 min
Engelstalig, niet ondertiteld
Trailer

De documentaires worden kort ingeleid. Na de vertoning discussiëren we onder de titel ‘De bestaande orde verstoren’ over welke middelen effectief zijn in sociale en politieke strijd.

mom3_logoOrganisatie: Masereelfonds Antwerpen

Info en inschrijven: 03 226 36 32 of antwerpen@masereelfonds.be

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

* Dit is de derde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share