Datum: Sat 04/10/14 | Aanvang: 20:15

Hype!

Few Bits zijn muzikanten Tim Coenen, Jules Lemmens, Peter Pask en Steven Holsbeeks (The Go Find) en de fragiele stem van singer-songwriter Karolien Van Ransbeeck.

Few Bits brengt  intimistische, subtiele luisterliedjes die zoals ‘n ‘Shell’ zachtjes onder de huid kruipen om even later live met onberekenbare grungy noise gitaarwendingen de Hype! aan te snijden…

Few Bits stond eerder dit jaar Pukkelpop, Crossing Border, Les Nuits Botanique, … en komt op speciaal verzoek van de keuze van de artiest nu ook naar Klappei om hun imponerend mooie songs te brengen. HUMO vond trouwens dat wie een prachtsong als ‘The Wolves’ kan schrijven, na verloop van tijd geen referenties meer nodig heeft. En m.a.w. gewoon GEVOLGD moet worden. De media was trouwens unaniem lovend over het ijzersterke debuut van de wondermooie Karolien.

En voor wie nog zou twijfelen… Duyster : “Door het debuut van Few Bits werd de comeback plaat van Mazzy Star een half jaar later bijna overbodig. Wij waren al op onze wenken bediend wat droompop betreft. Karolien Van Rasnbeeck en haar muzikanten schreven een prachtige reeks intieme songs bij elkaar, die dankzij de gitaren ook elke keer weer spannend blijven. Letterlijk fijnbesnaard!”

few bits

Check them out :

WWW.FACEBOOK.COM/FEWBITSPAGE

http://www.fewbits.be/

https://www.youtube.com/watch?v=hwd8Mc_zhIw

 

Few Bits kiest voor Doug Pray’s entertaining rockumentary over de Seattle music scene midden de jaren 90 met de grunge-explosie als “Hype!”…  Karolien is sinds ze zich kan herinneren gefascineerd door het leven en de dood van Kurt Cobain. Maar ze ontdekte Nirvana pas echt toen ze 12 was. Hij was toen al dood. Door nummers van Nirvana en andere 90s groepen na te spelen heeft ze zichzelf gitaar aangeleerd. Ze kiest Hype! omdat ze de film zelf nog eens wil zien en omdat het volgens haar een geweldige en gekke tijd moet geweest zijn om muziek te maken en te touren.

Seattle was in deze periode dé stad voor de grunge, die op dat ogenblik nog doodgezwegen werd in de rest van de wereld. Maar door het onverwachtse megasucces van Nirvana, Pearl Jam & Soundgarden kon er niet meer naast gekeken worden. Plots werd Seattle Rock Capital of the World, waar sex, drugs & rock ‘n roll maar evenzeer een bende ongeregeld & opportunisten in de spotlights komen te staan.

Grunge was zo krachtig dat ’t een hele cultuur met zich meegebracht heeft, waarin het “flanneleke” deel was van de “grunge fashion.”  De film vertoont een bataljon grungegoeroes met vaak hilarische interviews tot gevolg… we zien o.a. leden van Mudhoney, the Mono Men, the Fastbacks, Seven Year Bitch, Tad, Girl Trouble, Gas Huffer, Dead Moon & Supersuckers aan het woord. Maar ook performance footage van al deze bands evenals “behind-the-scenes figures”.

Als je samen met Few Bits nog eens de echte “Smells Like Teen Spirit” wil opsnuiven kan je maar best snel reserveren… de eerste 50 kunnen nog eens terug naar waar ze wellicht nog nooit geweest zijn en voor de ouwe rotten… Jack Endino is still alive & kicking…. so should U… kom met Few Bits proeven van de Sub Pop!

Concert met aansluitend Hype!

 

Lees meer over Hype! en Few Bits

Regisseur: Doug Pray | Duur: 87 min. | Land: VS | Jaar: 1996


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share