Datum: Mon 06/12/21 | Aanvang: 19:30

MOM3*: Minding the Gap - het soms hobbelige parcours naar volwassenheid

Drie middelbare schoolvrienden groeien op in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wie hier opgroeit, kijkt meestal uit op een toekomst van werkloosheid, armoede, verslaving en geweld. Drie vrienden vinden een uitlaatklep in het skateboarden. Een van hen, Liu Bing, filmt al hun avonturen en registreert hoe ze onverbiddelijk tot volwassenheid worden veroordeeld: werk zoeken, een vaste relatie, kinderen krijgen … Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteplaats om te zien wat er van zijn vrienden is geworden.

‘Minding the Gap’ won wereldwijd een karrenvracht aan prijzen en werd unaniem gelauwerd voor zijn doorvoelde authenticiteit. Regisseur Liu Bing is geen buitenstaander, maar zit zelf middenin deze unieke registratie van de grote sprong van jeugd naar volwassenheid, van jongen naar man. Een sprong met heel wat valkuilen tussenin.

De documentaire is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Trailer

De film wordt ingeleid door Cachet, een organisatie van en voor jongeren met ervaring in de jeugdhulp, over het hobbelig parcours dat zij ervaren op weg naar volwassenheid.

Organisatie: Mind the Gap

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage – graag reserveren via onderstaande reservatieknop
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de derde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Bing Liu | Duur: 93' min. | Land: VSA | Jaar: 2018


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share