Datum: Mon 05/10/20 | Aanvang: 19:30

MOM1*: Why we cycle + nabespreking over mobiliteit op de Turnhoutsebaan

Voor onze Noorderburen is fietsen even normaal als ademhalen. Niet nadenken, gewoon doen. Misschien is net het feit dat er niet over nagedacht wordt, de sleutel tot het succes van de fiets in Nederland. In deze docu rijd je mee met gewone fietsers en specialisten uit diverse disciplines. Ontdek doorheen de gesprekken de soms evidente, maar ook meer verborgen effecten van fietsen op mensen, maatschappijen en de organisatie van steden.

De documentaire is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Trailer

Blijf zeker zitten voor de nabespreking met professor en mobiliteitsexpert Dirk Lauwers en Kevin Buytaert, stafmedewerker beweging.net en één van de initiatiefnemers van ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. We spreken onder meer over het burgerinitiatief ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ en de fietstoekomst van Antwerpen, en geven jullie de gelegenheid enkele prangende vragen te stellen. Yves Kibi Puati Nelen praat de avond mooi aan elkaar, in samenwerking met de fotografen Mariem Arbi en Yoeri Hostie.

Organisatie: Pak ze aan, de Turnhoutsebaan

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

Corona-regelgeving: reserveren verplicht, maximum 28 individuele bezoekers in de zaal, toegewezen plaatsen. Komt u met een bubbel? Vermeld dat bij reservatie: dan kunnen we meer bezoekers in de zaal toelaten.

* Dit is de eerste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Gertjan Hulster – Arne Gielen – Marco te Brömmelstroet – Jeroen Dirks | Duur: 57 min. | Land: Nederland | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share