Datum: Mon 13/02/17 | Aanvang: 19:45

The Land of Hope

The Land of Hope (2012- Sono Sion) is Sono’s antwoord op de kernramp van Fukushima op 11 maart 2011.

 ‘Yoichi en Izumi drijven samen met Yoichi’s ouders een eenvoudige boerderij op het Japanse platteland. Op een dag wordt de regio getroffen door een zware aardbeving, waardoor een kerncentrale schade oploopt en de mensen geëvacueerd moeten worden. Yoichi wil liever blijven, maar zijn keuze wordt bemoeilijkt als hij ontdekt dat zijn vrouw zwanger is. Ondertussen moeten hun buren hun eigen keuzes maken over het wel of niet te evacueren.’

De film verhaalt over een fictieve kernramp in het al even fictieve plaatsje Nagashima, maar bevat heel wat directe verwijzingen naar de gebeurtenissen in Fukushima. Zo werden er geen decors gebouwd en werd de film ondermeer gedraaid in het rampgebied zelf en in gebouwen die gebruikt werden voor de evacuatie.

Verder levert Sono kritiek op de manier waarop de overheid en de mainstream media acteerden in de dagen, weken en maanden na de ramp. Het gegeven dat de mensheid opgezadeld zit met kernenergie, fungeert als een metafoor voor de krachten die de menselijke verbondenheid ondermijnen.

Hoewel de ten tonele gebrachte gebeurtenissen een dramatisch karakter hebben, maakt Land of Hope zijn naam waar en is het een erg hoopvolle prent geworden, die ook voor de Europese kijker erg toegankelijk is.

Japans gesproken. Engelse ondertiteling  (gematigde Engelse leesvaardigheid volstaat om het verhaal te volgen.)

Deuren gaan open om 19u15. De film start om 19u45. De film duurt 2u13.

Tickets: vrije bijdrage (richtprijs: €3)

11 maart beweging, Ecokot en Climaxi organiseren deze activiteit. Wij gaan volop voor hernieuwbare energie.

Regisseur: Shion Sono | Duur: 133 minuten min. | Land: Japan / Taiwan / Verenigd Koninkrijk / Duitsland | Jaar: 2012


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share