Datum: Mon 02/05/16 | Aanvang: 19:30

MOM8*: Five Broken Cameras + nabespreking

De Palestijnse boer Emad Burnat kreeg in 2005 een camera om de geboorte van zijn vierde zoon te filmen. Met die eerste camera filmde hij ook hoe bulldozers zijn olijfbomen uit de grond trokken en hoe de beruchte scheidingsmuur op zijn land werd gebouwd. Het verzet van de Palestijnen groeit, de strijd wordt grimmiger, mensen worden gearresteerd en er vallen doden in het dorp. Emad blijft alles filmen, ondanks de smeekbeden van zijn vrouw die bang is voor represailles. Op zes jaar tijd gebruikt hij vijf videocamera’s, waarbij elke camera een tijdsperiode tekent. Op deze manier maakt hij een erg indringende documentaire over het lot van de Palestijnen.

In de film worden Arabisch en Hebreeuws gesproken. Er zijn Nederlandse ondertitels.

Trailer

Na de film volgt een Na de film volgt een discussie met Carmen, woordvoerdster van Antwerp For Palestine.

mom8_afp_logoDe avond wordt georganiseerd door  vzw incl. (lees ‘inclusief’ in de taal die je wenst), een jonge vzw die een platform biedt voor ieder die zijn/haar verontwaardiging wil omzetten in bewustmaking en collectieve actie, en Antwerp for Palestine, een burgerinitiatief opgericht naar aanleiding van het verzet tegen de Israëlische oorlog tegen Gaza in de zomer van 2014.mom8_inc_logo

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

* Dit is de achtste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Emad Burnat en Guy Davidi | Duur: 94 min. | Land: Palestina | Jaar: 2011


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share