Datum: Sat 15/02/20 | Aanvang: 09:00

Filmfestival De Evenaar - Dag 1

Filmfestival De Evenaar is een initiatief van enkele enthousiaste ouders van Basisschool De Evenaar.  Zij willen tijdens het weekend hun kinderen en bij uitbreiding alle kinderen uit de buurt de tijd van hun leven bezorgen met het aanbieden van enkele topkinderfilms in het gezellige kader van buurtcinema Filmhuis Klappei in 2060.

Het Filmfestival De Evenaar gebeurt in nauwe samenwerking met JEF en Filmhuis Klappei.  

Inkom is volledig gratis.  Inschrijven is ten zeerste aangeraden en kan via deze link: https://tinyurl.com/wpm26nx

9u00: Deuren

9u30: Film 1, Minuscule 2

11u00: workshop kriebelbeestjes tekenen door ARAS (+7j, 5euro inschrijving) + vrij tekenen (alle leeftijden)

12u30: einde workshop

13u00: snackbreak  

14u00: Try out De Filmclub kleuters “Uilenbal” 

16u00: Try out De Filmclub lagere school “Remi sans Famille” + nabespreking.

18u00: kinderdisco met dj’s Schmetterling (inkom €1)

20u00: einde + afterdrink

Zaterdagvoormiddag, 15/2:

Minuscule 2 

Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen in de vallei, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Maar in alle drukte merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket met bestemming… de Caraïben! Tijd voor het rescueteam om in actie te komen! Een mier, een spin en een lieveheersbeestje belanden zo aan de andere kant van de wereld. Maar komt hun hulp nog op tijd?

+4 /regisseurs Hélène Giraud, Thomas Szabo / Duur 1:32 / Land: FR / 2020

Workshop na Minuscule 2: Kriebelbeestjes tekenen met Aras.

Deze workshop wordt gegeven door kunstenares  Sara Van Dyck.

Een lieveheersbeestje, een mier of een vlieg,.. Wat is jouw favoriet?

Stap voor stap leer je insecten tekenen!

Met behulp van eenvoudige vormen en lijnen bouwen we onze figuurtjes op tot een echt insect. Je gaat naar huis met jouw eigen insectentekening.

Van 7 tot 14 jaar

Deelnameprijs: €5/kind.

Zaterdagnamiddag, 15/2:

Deze namiddag draait rond de opstart van een FilmClub in Antwerpen Noord.  De TRY OUT voor De Filmclub van JEF, in samenwerking met basisschool De Evenaar.   Ook deze tryouts zijn gratis toegankelijk. Inschrijven is wel noodzakelijk.  

Geïnteresseerde kleuters en kinderen (9+) uit de Willibrorduswijk en omstreken krijgen de mogelijkheid om lid te worden van De FilmClub. Leden genieten wekelijks op school of in Filmhuis Klappei (dat wordt nog uitgezocht, het is een try out voor iets ;)), buiten de lesuren, van een zorgvuldig gekozen aanbod kwaliteitsfilms. 

Er wordt gemikt op september 2020 om deze FilmClub van start te laten gaan.  Dit Filmfestival biedt het ideale moment om deze club aan het jonge publiek voor te stellen.  

De FilmClub heeft als ambitie een nieuwe generatie filmliefhebbers te vormen door in te zetten op kijkplezier en jonge mensen te gidsen richting een divers en uitdagend aanbod.

Uilenbal:

Deze film is bedoeld voor de kleutergroep, maar is ook toegankelijk voor lagere schoolkinderen.

Uilenbal gaat over de 8-jarige Meral die net is verhuisd. Ze wil graag met de kinderen uit haar nieuwe buurt spelen, maar het maken van nieuwe vrienden valt niet mee. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep en ze neemt hem mee op schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit Meral onverwachts vriendschap met het populaire meisje Desi, de stoere Jason en de verlegen Vito. Wanneer Piepiep echter in een onbewaakt moment door een uil gegrepen wordt, lijkt Meral ontroostbaar en geeft haar nieuwe vrienden de schuld. Tijdens een spannende tocht om de uilenbal met Piepieps botjes te zoeken, ontdekt Meral hoe belangrijk vriendschap kan zijn. 

Uilenbal is een musical voor jonge kinderen van Simonne van Dusseldorp (Kikkerdril). Een verhaal vol vrolijke liedjes over vriendschap, rouw en de belangrijke momenten in een kinderleven.

Kinderfilm / Regie: Simone Van Dusseldorp / Duur: 1:20 / Land: NL / Jaar: 2016

Rémi sans Famille

Tryoutfilm nummer 2: bedoeld voor filmliefhebbers vanaf 9 jaar (3de, 4de leerjaar en hoger)

Het leven van de weesjongen Rémi verandert wanneer hij 10 jaar oud is. Onverwachts wordt hij uit zijn pleeggezin weggehaald en toevertrouwd aan een muzikant. Zo maakt hij kennis met het harde leven van een rondreizend artiest en leert hij zingen voor de kost. 

Familiefilm / Regie: Danny DeVito / Duur: 1:42 / Land: VS / Jaar: 1988

Kinderdisco:

tijd om de beentjes te strekken na al dat filmkijken!  Dj team Schmetterling zorgt voor de nodige blieps en beats.

Inkom: €1

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share