Datum: Tue 15/12/15 | Aanvang: 20:15

Carnotstraat 17

Ciné Rubens aan de Carnotstraat 17 in Antwerpen, was ooit een van de grootste en modernste filmtheaters van België. Tegenwoordig huist er op de gelijkvloerse verdieping een migrantenkerk. Op de vijf verdiepingen daarboven een verzameling ramen en balkons waarvan je de oorspronkelijke charme nog altijd kunt aflezen, maar vooral, veel schotelantennes. Achter de voordeur van het flatgebouw bevindt zich een zee van brievenbussen en die spreken voor zich. Hier wonen ettelijke migranten onder één dak.

De Vlaamse regisseur Klara Van Es, die in 2010 debuteerde met het veelgeprezen Verdwaald in het Geheugenpaleis , laat zonder vals sentiment zien hoe migranten in Europa hun levens weer trachten op te bouwen. Dit zijn geen zielige mensen, maar mensen die onder lastige omstandigheden iets moois willen bereiken.

De film zoomt in op drie huishoudens in het gebouw die zoekend naar een nieuwe identiteit verstrikt raken tussen twee werelden en een ongewisse toekomst. Ze geven hun visie op migratie en vertellen hoe de transitie van de ene maatschappij naar de andere hun zelfbeeld en identiteit heeft aangetast en zelfs compleet veranderd.

De jazzy soundtrack van Jef Neve brengt het gebouw tot leven en verbindt de bewogen verhalen van de bewoners.

Facebook Carnotstraat 17

Carnotstraat-17-Still-5-e1435680796364

Regisseur: Klara Van Es | Duur: min. | Land: België | Jaar: 2015


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share