Datum: Sat 05/12/15 | Aanvang: 20:15

Frans Van Isacker kiest "La moindre des choses"

Frans Van Isacker groeide op met klassieke muziek, begon zelf met viool, maar ruilde deze al snel voor een saxofoon. In een ver verleden speelde hij ook elektrische bas bij Madensuyu. Tegenwoordig speelt hij saxofoon en (bas)klarinet en kunnen we hem kennen van bij o.a. Franco Saint de Bakker en El Hafrado. Hij is ook soms te gast bij Rudy Trouvé’s improvisatie collectief “I hate camera”. Samen met Elko Blijweert nam hij eerder dit jaar een duo plaat op ” Atlajala Land” verschenen bij Heavenhotel.
Zijn voorliefde gaat uit naar improvisatie, liefst met andere muzikzanten, maar soms waagt hij zich aan een solo optreden.
Hij heeft gekozen voor de film “La moindre des choses”. Het is een documentaire van Nicolas Philibert over de psychiatrische kliniek “La Borde” gelegen in de bossen in de Loire streek, waar de pensionaires en de verzorgers zich voorbereiden voor het jaarlijkse toneelstuk.
“Bij mijn keuze heb ik eerst willen zoeken naar een film die een verband zou kunnen hebben met het optreden. Ik dacht aan een documentaire over een muzikant of misschien één of andere jazz film, maar er schoot mij niet onmiddellijk iets te binnen en uiteindelijk leek het me niet zo belangrijk om dat verband te zoeken. Het leek me beter om gewoon een film te kiezen die me geraakt heeft. Maar één film kiezen is ook weer niet zo gemakkelijk. Heel vaak kan ik mij films niet zo goed herinneren, buiten enkele scènes of beelden. Maar onlangs zag ik LMDC terug, die ik jaren geleden in de cinema had gezien en die me wel was bijgebleven. Moeilijk te zeggen waarom precies. De personages, de beelden, de grappige conversaties, de manier waarop de verzorgers met de “patiënten” omgaan,… het kunnen vele redenen zijn. Misschien is het ook niet nodig te weten waarom iets is bijgebleven, bij een concert is dat ook niet altijd heel duidelijk.”

Regisseur: Nicolas Philibert | Duur: 105 min. | Land: Frankrijk | Jaar: 1996


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share