Datum: Mon 01/02/16 | Aanvang: 19:30

MOM5*: La Double Face de la Monnaie + denkoefening over geldloze economie

Onze maatschappij lijkt volledig om geld te draaien. Net als verslaafden richten mensen hun hele leven in functie daarvan in, bang om zonder te vallen. Politici verdedigen hun beslissingen als economisch noodzakelijk. Alles moet opbrengen. Deregulatie en de uitbuiting van mens en natuur worden geaccepteerd als helaas onvermijdelijke gevolgen van de economische realiteit.

Iedereen lijkt dit systeem vanzelfsprekend te vinden. Maar geld is geen natuurelement: het is een menselijke uitvinding, bedoeld om uitwisseling, creativiteit en welvaart te stimuleren.

Deze documentaire wil geld demystificeren en ons idee van welvaart herbekijken. Hij belicht een aantal burgerinitiatieven die de huidige rol van geld in vraag stellen, en de economie weer in dienst willen stellen van de mens.

In de documentaire worden Duits, Engels, Frans en Spaans gesproken. LETS Antwerpen heeft hem speciaal voor deze avond ondertiteld.

Na de documentaire volgt een praktische denkoefening rond een geldloze economie.

mom5_lets_logoOrganisatie: LETS Antwerpen Stad

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

* Dit is de vijfde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Vincent Gaillard en Jérôme Polidor | Duur: 54 min. | Land: Frankrijk | Jaar: 2006


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share