Datum: Sat 10/01/15 | Aanvang: 19:30

The Valerie Solanas kiest 'Naked Lunch'

The Valerie Solanas (Michaël Brijs, Tom Tiest, Diederik Van Remoortere, Filip Vandebril) staan voor dandyeske grootstadweltschmerz, beat poetry, melodisch vernuft en bezwerende riffs, met invloeden van The Doors, Morphine, Captain Beefheart en Jethro Tull.

Na de CD ‘Elevator Girl’ (2009) en de EP ‘Strange goings on’ (2012) is hun tweede full album ‘Amazons’ (2014), een avontuurlijke mix geworden tussen melancholische ballads, potige satirische punk en surrealistisch filmisch experiment. Met gaststemmen van Lien De Greef en Fien Maris.

The Valerie Solanas kiest Naked Lunch.

In Naked Lunch (1991) ontmoeten twee briljante geesten elkaar: beat-icoon William Burroughs en “body horror” – regisseur David Cronenberg. Het boek The Naked Lunch verscheen voor het eerst in 1959 in Parijs. In de Verenigde Staten werd het nog tien jaar geweerd omwille van de censuur. Het is een bevreemdende montage van dagboekfragmenten, satire, drug-hallucinaties en science fiction en lijkt op het eerste gezicht onverfilmbaar. Maar Cronenberg laat er zijn eigen verbeelding op los en transformeert het materiaal tot een surrealistische noir sci-fi thriller. De soundtrack werd geleverd door zijn huiscomponist Howard Shore in een unieke samenwerking met freejazz-epigoon Ornette Coleman.

Dat alles is spek naar de bek van The Valerie Solanas, die net een muziektheatervoorstelling maakten rond de vrouwelijke Beat Poets, en wiens songteksten voortdurend flirten met sci fi, satire en surrealisme. In kunstenaar Bert Lezy vonden ze een zielsverwant die hun universum vormgaf in artwork en videoclips. Hij zal live tekenen tijdens het optreden

.valerie solanas

Regisseur: David Cronenbergh | Duur: 115 min. | Land: Canada/VK/Japan | Jaar: 1991


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share