Datum: Sat 31/01/15 | Aanvang: Hele dag

Film Fatal: 'Japanse Films'

Gesp alvast je kimono en hou je katana in de aanslag voor deze nieuwe editie van Film Fatal. We laten ons immers verleiden door de Japanse cinema van weleer, waarin wraak, familie-eer en conflicten tussen traditie en individuele ijver het recept vormen voor ingenieuze verhaalstructuren en fotografische beelden.

Zowel het gouden tijdperk van de samuraifilm als de pioniersjaren van de Japanse anime komen aan bod.

Line-up:

13u45: The Sword of Doom (1966, Kihachi Okamoto, 120 min)

Een vergeten pareltje in het genre van de samuraifilm. Met een verassend hoofdpersonage die zijn psychopatische driften moeilijk onder controle krijgt en daardoor een hele rits onfrisse en rancuneuze figuren achter zich aan krijgt. Zet u schrap voor gestileerde zwaardgevechten en een wrede atmosfeer.


16u15: Samurai Rebellion (1967, Masaki Kobayashi, 128 min)

Een indrukwekkende samuraifilm met een stevige mix van drama en gewelddadig conflict. Wanneer de vrouw van zijn zoon Yogoro wordt gekidnapt door hun feodale heer, moet Isaburo beslissen of hij wraak neemt of de hiërarchie van de clan respecteert.

Naast het intrigerende plot zijn ook de expressieve beelden en muziek een ware opsteker.

20u00: Harakiri (1962, Masaki Kobayashi, 133 min)

Een meesterwerk in het genre, over ideologische dogma’s, empathie en een gezonde dosis wraakgevoelens. De film steunt niet alleen op zijn vernuftige narratieve structuur, maar ook op de grootse acteerprestaties, prachtige beelden en experimentele soundtrack.


22u45: Akira (1988, Katsuhiro Otomo, 124 min)

Als eerste animefilm die internationaal doorbrak en pionier in het genre van de cyberpunk, vertelt Akira het verhaal van Kaneda, de leider van een motorbende, wiens beste vriend Tetsuo betrokken raakt bij een geheim militair project.


Prijs:
1 film = 4 euro
volledige dag = 8 euro

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie: Geen Categorieën

Share