Datum: Sun 05/02/17 | Aanvang: 16:00

The Talented Mr Ripley + Amadeus

Parallaxview te gast in Filmhuis Klappei

Envy / Invidia

Filmfestival in Antwerpen gecentreerd rond een bepaald hoofdthema en gericht op mensen met smaak. Per avond worden er telkens 2 films vertoond rond een bepaald subthema, van commentaar voorzien door de filosoof Greg Houwer. Deze eerste editie trapt af met ‘de 7 Hoofdzonden’. Voor meer informatie https://parallaxviewsite.wordpress.com.

Reserveren via parallaxsins@gmail.com

Invidia (jaloezie). Jaloezie is niet voor niets de lievelingszonde van René Girard, de filosoof van de mimetische begeerte. Maar al te vaak is ons welbevinden gerelateerd aan het welbevinden van anderen, aan wie we ons spiegelen.

Antonio Salieri (Amadeus) is een consciëntieuze, middelmatige, maar zeker ook niet onverdienlijke componist, die bovendien in de gunst staat van talloze machtshebbers en hovelingen. Zijn broodje lijkt gebakken en hij heeft alle redenen ingenomen te zijn met zichzelf. Dat is hij ook. Maar dat verandert, als hij kennismaakt met de liederlijke en lichtvoetige Amadeus, wie het componeren even natuurlijk schijnt af te gaan als ademen. Van Salieri’s eerdere zelfgenoegzaamheid schiet niets meer over en zijn hele leven begint zich meer en meer te vernauwen tot de vraag hoe het mogelijk is dat God niet hem, maar een immoreel creatuur als Mozart, heeft begenadigd met een goddelijk muzikaal talent.

Tom Ripley (The talented Mr Ripley) is een onopvallende verschijning, die vooral goed is in het imiteren van anderen. Het leven lijkt hem toe te lachen als hij wordt opgenomen in het cultureel hoogstaande en zorgeloze leven van Dickie Greenleaf en Marge Sherwood, een flamboyant rijkeluiskoppel. Maar wanneer Dickie genoeg van hem krijgt en hem aan de kant schuift, knakt er iets in de diepste holte van deze Mister Nobody…

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share