Datum: Thu 09/02/17 | Aanvang: 20:15

Continuing the Circus

CONTINUING THE CIRCUS :

is een documentaire waar de regisseur op zoek gaat naar de mens achter de piloot die zijn leven op het spel zet voor niets. De diep menselijke verregaande passie zal hier onthuld worden. Een passie die als buitenstaander soms moeilijk te vatten is, doch waar ieder van ons herkenningspunten in terugvindt.

Het zuiden van België: verrassend mooie, onverstoorde natuurlandschappen afgewisseld met schilderachtige dorpen waar kleine wegen met onvoorspelbare bochten bergop en bergaf dit landelijk schilderij versnijden.

Elke zomer weer, al meer dan 70 jaar, wordt hier gedurende de weekends de dagdagelijkse weg van boer en bewoner even omgekat met strobalen en chicanes.

Al sinds de jaren 30 reeds worden hier op openbare wegen racewedstrijden gehouden in dorpen als Mettet, Chimay, Gedinnes, Jehonville, Francorchamps een speciaal gebeuren.

Een kleine internationale scene geniet ten volle gedurende deze “racing” weekends. Het deelnemersveld bestaat uit gepassioneerde piloten van zeer diverse pluimage; jonge mensen, mensen met weinig budget, gesponsorde piloten (professionele racers) en uiteraard de oudere internationale racelegendes. Al deze mensen hebben één ding gemeen: een ongelooflijke passie voor deze gevaarlijke sport. Drie uiteenlopende karakters worden in het verloop van de raceweekends en tijdens hun voorbereidingen in hun atelier geportretteerd. Zij zullen impulsief confrontaties aangaan met andere piloten over die ”passie” . Vrouw, vriendin en kinderen geven hun visie.

De liefhebbers worden gelokt door de parfums van plantaardige raceolie en heerlijk rubber. Bij het naderen van het “circuit”, strelen de overweldigende luid vibrerende symfonieën en prachtige kleuren van de klassieke motoren oog en oor. Het spektakel begint pas wanneer het startsein gegeven wordt. Deze oudjes (de racemotoren) blijken plots volbloed racepaarden te zijn die met onvoorstelbaar hoge snelheid over onze wegen scheuren. De blik in de ogen van de piloten verraadt alles.

Het summum van de internationale motorsport is het eiland “Isle of Man” waar al honderd jaar geraced wordt. Het volledig eiland wordt gedurende twee weken getransformeerd in een racecircuit.

Motoren vliegen er aan hoge snelheid door de mooiste en gevaarlijke landschappen.

Het is voor elk gepassioneerde piloot zijn ultieme droom hier ooit één keer te kunnen racen.

Op het einde van het raceseizoen krijgen deze dorpen weer een landelijk, idyllisch karakter. De zwaar vermoeide piloten die hun leven hebben gewaagd voor niets meer dan een zilverachtig plastic trofee, keren terug naar hun dagelijkse bekommernissen. Het werk in de atelier kan terug beginnen.

Regisseur: Bernaded Dexters | Duur: 96 min. | Land: België | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share