Datum: Mon 25/04/16 | Aanvang: 20:15

Seymour: An Introduction
Op vroege leeftijd begon Seymour Bernstein aan pianolessen. Ondanks dat hij de zoon was van twee amuzikale ouders, bleek de jonge Bernstein al snel over een buitengewoon talent te beschikken. Er volgden vele succesvolle jaren met optredens over de hele wereld, maar op zijn vijftigste besloot de pianovirtuoos het circuit en de weelde van het muzikantenbestaan plotseling de rug toe te keren. Sindsdien besteedt de man zijn tijd en aandacht aan het geven van pianolessen en het overdragen van zijn liefde voor muziek aan zijn jonge pupillen.

Ethan Hawke ontmoette de bijna negentigjarige Bernstein tijdens een etentje en raakte zo onder de indruk van zijn tafelgenoot dat hij besloot een documentaire te maken. Het resultaat is een intiem en buitengewoon inspirerend portret, waarbij Bernsteins lessen vaak zoveel meer beslaan dan alleen de muziek.

 

OPGELET! Deze filmvertoning wordt georganiseerd door Timotheus Project. De film wordt kort ingeleid en na de voorstelling kan u deelnemen aan de nabespreking.
De ticketprijs bedraagt 12 euro (tienbeurtenkaarten zijn hiervoor niet geldig).

Regisseur: Ethan Hawke | Duur: 84 min. | Land: VS | Jaar: 2015


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share