Datum: Sat 14/11/15 | Aanvang: 20:15

David Celia kiest Selma

Wie is David Celia?

David Celia is één van de meest doorwinterde muzikanten uit Toronto. Hij is vooral gekend in Canada en Europa, waar hij heel wat harten heeft veroverd. De in Canada legendarische Bob Segarini beschrijft hem als de beste singer-songwriter die Canada ooit heeft gekend.

Celia is naast zanger met nachtengalenstem, ook een ervaren gitarist en gedreven multi-instrumentalist. Zijn alternatieve folk stijl wordt als “Beatlesque” omschreven en is een potpourri van verscheiden genres. Hij is gekend voor zijn spontane persoonlijkheid, die al jullie beatlesque, hysterische meisjes en jongens uit hun sokken zal blazen. Afkomen dus en laat u verwarmen door deze heerlijkheid in koude dagen!

David Celia

 

 

 

 

“Celia’s stage presence/charisma holds the crowd like a rabbit in car’s headlights.”

Evening Advertiser, Engeland

David Celia kiest voor Selma.

“Martin Luther King is voor mij een enorme bron van inspiratie. Hij gaf zijn leven en gezin op, niet alleen omdat hij wijs genoeg was om te weten dat hij geen keuze had, maar ook omdat hij wist dat echte liefde erin bestaat anderen te helpen en te dienen. De film is voor mij ook interessant omdat ik goed bevriend ben met Ed File in Toronto. Hij heeft nog meegelopen in de mars naar Washington die ook in Selma te zien is.”

 

Selma vertelt het verhaal van Martin Luther King die een historische strijd aanging om stemrecht te garanderen voor alle mensen. Een gevaarlijke en angstaanjagende campagne met een epische protestmars in Selma (Alabama), die uiteindelijk leidde tot de ondertekening van de Voting Rights Act door president Johnson in 1965.

**New Single/Video: “The Grind”

New Album “Double Mind” available:
iTunes:

Bandcamp:
Order Actual CD (RSVP to):

Regisseur: Ava DuVernay | Duur: 128 min. | Land: VS | Jaar: 2014


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share