Datum: Thu 23/11/17 | Aanvang: 20:00

Prijs van Verdienste 2017

I, Daniel Blake wint Prijs van Verdienste 2017:

De 59-jarige Daniel Blake heeft bijna zijn hele leven als meubelmaker gewerkt in het noordoosten van Engeland. Na een ziekte heeft hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig van de staat. Hij kruist het pad van de alleenstaande moeder Katie en haar twee jonge kinderen, Daisy en Dylan. Katie’s enige kans om te ontsnappen aan een hostel voor daklozen is door een flat te accepteren 450 km verderop. Daniel en Katie bevinden zich in niemandsland, gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.

Met Dave Johns, Hayley Squires en Briana Shann

Voor aanvang van de film  reikt de Vlaamse Vereniging voor Filmkritiek de Prijs van Verdienste 2017 uit aan regisseur Ken Loach, die bekend staat om zijn sociaal realistische stijl en socialistische thema’s. Zo sleepte hij met het sociale drama I, Daniel Blake reeds zijn tweede Gouden Palm in de wacht en won hij hiervoor de BAFTA voor Beste Britse Film. Na de voorstelling kan iedereen nog genieten van een kleine receptie.

* Opgelet: de voorstelling zal doorgaan in het Auditorium van Bibliotheek Permeke (De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen)

Regisseur: Ken Loach | Duur: 100 min. | Land: Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België | Jaar: 2016


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share