Datum: Mon 06/01/20 | Aanvang: 19:30

MOM4*: Take good care of my baby + groepsgesprekken over armoede en solidariteit

De Nieuwe Stad is een bijzondere wijk in Oostende. Een eiland in de stad met hoogbouw, een doolhof van sociale woningen, voetbalpleintjes en smalle achterafsteegjes. Kwetsbaarheid wordt er gecompenseerd met een stevige dosis authenticiteit, humor en solidariteit. Regisseur Nicolas Daenens en schrijfster An De Gruyter doken samen met kleinVerhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen een aantal maanden onder in De Nieuwe Stad om er met de bewoners een kortfilm te maken die de eigenheid en kracht van hun wijk zichtbaar maakt voor de ‘buitenwereld’. Een oude bakkerij middenin de Nieuwe Stad werd omgedoopt tot filmhoofdkwartier waar een kleurrijke schare bewoners de revue passeerde. An en Nicolas sleutelden met de talrijke verhalen en de personages uit de buurt een scenario voor een kortfilm in elkaar dat vervolgens met de wijkbewoners werd gerepeteerd. Het is een verhaal op het lijf van de buurt geschreven: het relaas van een alleenstaande moeder die haar leven op rails tracht te krijgen en daarbij de hulp krijgt van de wijk. Een warm verhaal zonder franjes, soms fragiel en pijnlijk, maar steeds hoopvol.

Een productie van de sociaal-artistieke organisatie kleinVerhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen.

Na de vertoning kan het publiek in verschillende begeleide groepen reflecteren over thema’s rond de kernbegrippen ‘armoede’ en ‘solidariteit’.

Organisatie: Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage – Reserveren gewenst via sofie.sas@samenlevingsopbouw.be
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de vierde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Nicolas Daenens | Duur: 32' min. | Land: België | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share