Datum: Mon 04/12/17 | Aanvang: 19:30

MOM3*: Down to Earth + infomoment transitie

Ralf Winters en Renata Heinen waren op zoek naar ‘meer’. Jaren geleden lieten ze – samen met hun kinderen – hun luxeleven achter voor een reis langs inheemse wijzen uit oude, traditionele culturen. Ze leefden aan de oevers van Lake Michigan, in het hart van de Amazone, diep in de Kalahari Woestijn, hoog in de Andes, in het binnenland van India en op een eilandje nabij Australië. Puur om te leren van de ‘earth keepers’, de stamoudsten.

Ze gingen in gesprek over onze consumptiemaatschappij, over de natuur, geluk, angst en de toekomst van de aarde. De ‘earth keepers’ weten als geen ander hoe alles met elkaar in verbinding staat en hoe noodzakelijk het is om de aarde te koesteren.

‘Down to Earth’ is een passieproject. Rolf en Renata verzorgden zelf de regie, de camera, het scenario, de productie en de distributie; geld voor marketing of reclame was er niet. Toch zorgde de film van begin af aan voor uitverkochte zalen. Dit is een documentaire die inspireert, je aan het denken zet, uitnodigt tot dialoog. ‘Down to Earth’ is een wake-up call, maar ook een baken van hoop voor de wereld van morgen.

De documentaire is Nederlands ondertiteld.

Meer info en trailer

De film wordt gevolgd door een infomoment over de Transitiebeweging en hoe dit vorm krijgt in Ekeren. Daarop aansluitend een gesprek met het publiek: kans tot vragen, kritische opmerkingen, enz.

Organisatie: Transitie Ekeren

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de derde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Renata Heinen en Rolf Winters | Duur: 82 min. | Land: Nederland, VSA, VK | Jaar: 2015


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share