Datum: Mon 04/11/19 | Aanvang: 19:30

MOM2*: Van Gasland tot plastic-pellets in de Schelde

Ik ben een optimist. Ik heb altijd al vertrouwen gehad in mensen”, zei filmregisseur Josh Fox. Net als velen dacht hij dat de schaliegasindustrie haar schade aan mensen, natuur, water en gezondheid tot een minimum zou beperken. Zijn zoektocht naar de waarheid bewijst het omgekeerde: de winning van schaliegas veroorzaakt grootschalige gezondheidsproblemen en immense schade aan natuurlijke rijkdommen. De industrie kan / wil deze gevolgen van de gaswinning niet voorkomen.

Antwerpen Schaliegasvrij start de avond met Gasland, een roadmovie uit 2010 langs de boorputten van het Amerikaans Schaliegas. In deze documentaire toont Josh Fox hoe lokale gemeenschappen lijden onder fracking, de boortechniek van de schaliegasindustrie. Hij legt de geheimen, leugens en vervuiling van de schaliegaswinning bloot en confronteert politici, wetenschappers en bedrijfsleiders.

De documentaire is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Trailer

Antwerpen Schaliegasvrij presenteert vervolgens hoe het schaliegas vanuit het Amerikaanse Gasland naar onze havens komt en door de petrochemie wordt omgezet in een basisgrondstof voor de plasticindustrie. Ook in Antwerpen brengt dat milieuproblemen, klimaatproblemen en bovendien de vervuiling van de Schelde door plastic pellets met zich mee.

Antwerpen Schaliegasvrij rondt de avond af met een korte workshop over de soorten plastic pellets waarmee de petrochemie de oevers van de Schelde vervuilt. Breng je eigen ‘PPP’ (‘Pot Plastic Pellets’ ) mee! Weldra meer info op onze website en FB-pagina over hoe je deze kan vullen tijdens het volgende maatschappelijk en wetenschappelijk project georganiseerd door Antwerpen Schaliegasvrij (een aanzet tot een nog groter ‘Citizen Science’ project).

Organisatie: Antwerpen Schaliegasvrij

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage
Opgelet: aangezien deze avond niet georganiseerd wordt door Filmhuis Klappei zelf, kan er geen gebruik gemaakt worden van de 10-beurtenkaart.

* Dit is de tweede avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Josh Fox | Duur: 104 min. | Land: VSA | Jaar: 2010


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share