Datum: Fri 13/08/21 | Aanvang: Hele dag

ICON by MONOMONO

Reserveer voor de Icon-première in Klappei op 13/8

Sounds that we hear, do not have none of the quality of the past; nor have they any share in the serenity of the person who, six months ago, stood precisely where we stand now.

– quote from Virginia Woolf – ‘A Room of One’s Own’

De experimentele muziekfilm ICON zal in première gaan in Filmhuis Klappei op 13 augustus 2021.

De film is een gedeeltelijke vertaling van MONOMONO’s debuutalbum, dat in februari werd uitgebracht bij het label Diffuse Reality. Het album is geïnspireerd door de mogelijke gevoelswereld en biografieën van verschillende iconische vrouwen en mythische figuren zoals Medusa, The Little Mermaid, Marie Curie, Jeanne d’Arc,… zoals die beschreven werd door dichters zoals Carol Anne Duffy, schrijvers als Virginia Woolf en schilders als Georgia O’Keefe.

De muziek van ICON laat je door verschillende klankwerelden reizen en zette MONOMONO aan tot het ontwikkelen van een eigen beeldtaal waarbij de identificatie met verschillende vrouwelijke personages een sleutelrol speelt.

De film stelt 6 hoofdstukken voor en weeft een spannend web tussen de verschillende figuren, waardoor ze langzaam evolueren en in nieuwe realiteiten terecht komen.

De iconen komen overvloedig aan bod. Niet enkel als religieuze kunstwerken of boegbeelden van een bepaald gedachtegoed, maar tevens als kleine symbooltjes om op te klikken en te gebruiken als middel om te communiceren. De smartphones en beeldschermen zijn nooit ver af.

Het gebruik van stem krijgt een prominente plaats in het werk van MONOMONO. Zo wordt er gewerkt met lange zanglijnen en spoken word, maar de stem wordt soms ook als sample tussen beats ingekapseld of getransformeerd naar een ander frequentiespectrum dat meer dominantie zou kunnen afdwingen.

concept, styling, video edit en effecten, motion design door MONOMONO

samenwerkingen

licht en set design: Sam Vandenhoeck

camera: Philippe Van Beeumen

extra visual effects: Natché

kleding: Jente De Graef

filmlocaties: Onderstroom en de black box van Tuning People

De film werd gerealiseerd met de steun van Fameus.

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share