Datum: Thu 16/03/17 | Aanvang: 20:15

Gimme Danger

Wegens de uitgestelde release van Nick Cave’s ‘One More Time With Feeling’ hebben we de vertoningen moeten verplaatsen naar 20 & 21 april.

In de plaats spelen we nu het uitstekende Gimme Danger van Jim Jarmush over de Stooges en Iggy Pop

The Stooges sloegen een krater in het muzikale landschap van de jaren 60 met hun krachtige en agressieve stijl van rock-‘n-roll. Het publiek werd getrakteerd op een mix van rock, blues, R&B en jazz en de band stond aan de voet van wat later punk en alternatieve rock werd genoemd. De documentaire vertelt het verhaal van The Stooges, een van de grootste rock-n-roll bands aller tijden. De muzikale opkomst, de cultuur, de politiek en de historie komen aan het licht evenals de inspiraties achter hun commerciële uitdagingen.

Het contrast is groot tussen de wilde optredens van oerpunkers The Stooges in de jaren zeventig en de gemoedelijke toon waarop de onverslijtbare voorman Iggy Pop en zijn collega’s terugblikken met regisseur, vriend en fanboy Jim Jarmusch.

In een aimabele sfeer vertelt de goedlachse Iggy over zijn inspiratiebronnen (van rockband MC5 via avant-gardemuzikant Harry Parch tot tv-personage Clarabell the Clown), zijn halfnaakte, slangachtige dansbewegingen als motor van de muziek, de wilde optredens (inclusief Iggy’s zelfverzonnen stagediven) en de teloorgang in drugs, en het gebrek aan discipline. Zelfspot en korte animaties houden de documentaire luchtig – maar de muziek rockt door met onverminderd rauwe kracht.

De film is met Engelstalige onderschriften

Regisseur: Jim Jarmusch | Duur: 108 min. | Land: VS | Jaar: 2016


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share