Datum: Fri 17/03/17 | Aanvang: 20:15

Gimme Danger

Omdat de documentaire’One More Time With Feeling’ over Nick Cave één maand later uitkomt dan verwacht, spelen we nu ‘Gimme Danger’ in de plaats.

‘One More Time With Feeling’  is opnieuw geprogrammeerd op 20&21 april.

The Stooges sloegen een krater in het muzikale landschap van de jaren 60 met hun krachtige en agressieve stijl van rock-‘n-roll. Het publiek werd getrakteerd op een mix van rock, blues, R&B en jazz en de band stond aan de voet van wat later punk en alternatieve rock werd genoemd. De documentaire vertelt het verhaal van The Stooges, een van de grootste rock-n-roll bands aller tijden. De muzikale opkomst, de cultuur, de politiek en de historie komen aan het licht evenals de inspiraties achter hun commerciële uitdagingen.

Het contrast is groot tussen de wilde optredens van oerpunkers The Stooges in de jaren zeventig en de gemoedelijke toon waarop de onverslijtbare voorman Iggy Pop en zijn collega’s terugblikken met regisseur, vriend en fanboy Jim Jarmusch. Zelfspot en korte animaties houden de documentaire luchtig – maar de muziek rockt door met onverminderd rauwe kracht.

Regisseur Jarmusch (Paterson) interviewt in deze documentaire zijn vriend Jim Osterberg (1947), beter bekend als Iggy Pop, over diens invloedrijke protopunkband The Stooges (1967-1974, reünie 2003), volgens Jarmusch “de beste rock-’n-roll-band ooit” dankzij nummers als I Wanna Be Your Dog en No Fun. In een aimabele sfeer vertelt de goedlachse Iggy over zijn inspiratiebronnen (van rockband MC5 via avant-gardemuzikant Harry Parch tot tv-personage Clarabell the Clown), zijn halfnaakte, slangachtige dansbewegingen als motor van de muziek, de wilde optredens (inclusief Iggy’s zelfverzonnen stagediven) en de teloorgang in drugs, en het gebrek aan discipline.

De film is met Engelstalige onderschriften

Regisseur: Jim Jarmusch | Duur: 108 min. | Land: VS | Jaar: 2016


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share