Datum: Sat 04/04/15 | Aanvang: 20:15

Elko Blijweert kiest 'Double Team'

Elko Blijweert is sinds zijn veertiende niet meer van de podia weg te branden. Al van in 1991 werkt hij samen met Rudy Trouvé bij groepen als Dead Man Ray, Rudy Trouvé Sextet en Kiss My Jazz. Kiss My Jazz schopte het een flink stuk buiten de landsgrenzen heen en had het New Yorkse avantgarde jazzlabel Knitting Factory als distributeur. Ze toerden uitgebreid door Europa en gaven present op het Nederlandse North Sea Jazz Festival en het Finse Pori Jazz festival.

Jack Quinn is een bestrijder van terrorisme. Voor hij op pensioen mag, moet hij een laatste opdracht uitvoeren: Stavros, een gevaarlijk terrorist, uitschakelen. Maar tijdens de missie raakt Quinn bewusteloos door een explosie. Als Quinn wakker wordt blijkt hij in een soort tehuis voor gefaalde terroristenbestrijders te zijn. Terwijl hij daar zit ontdekt dat Stavros achter zijn zwangere vrouw zit. Hij moet zo snel mogelijk ontsnappen uit een supergoed bewaakt eiland waar hij vast zit. Hij kan uiteindlijk ontsnappen en roept de hulp in van Yaz om Stavros te vinden en uit te schakelen. Maar de tijd dringt, zijn vrouw begint te bevallen.

Elko kiest Double Team omdat hij al van kindsbeen af ononderbroken fan is van Jean-Claude Van Damme, niet per se fan van zijn acteerprestaties noch zijn gevechtskunsten, wel van de manier waarop hij zijn persoonlijkheid overbrengt. Elko heeft bijna al zijn films op dvd. Maar Double Team is daarvan een van de leukste & kleurrijkste films. Het lijkt Elko een uitdaging om deze prent in te luiden met muziek die iets of wat in dezelfde sfeer ligt. Een bijkomende reden om net deze film eruit te pikken is het feit dat deze zich afspeelt in de rosse buurt van Antwerpen en op de Sinksenfoor. Al die kleuren, die we wel meer terug vinden in films van Tsui Hark, Mickey Rourke als slechterik en de hilarische verwijzingen naar het andere beroep van Dennis Rodman maken Elko enorm goedgezind… alleen al daarvoor mag je deze niet missen… laat Elko je blij maken! Wie even goedgezind de zaal wil verlaten reserveert snel… 50 en geen man meer kan erin!

Regisseur: Hark Tsui | Duur: 93 min. | Land: VS | Jaar: 1997


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share