Datum: Thu 09/04/15 | Aanvang: 20:15

Elephant's Dream

‘Elephant’s Dream’ van de Antwerpse documentairemaker Kristof Bilsen, vertelt het verhaal van drie werknemers bij drie verschillende staatsinstellingen in de Congolese hoofdstad Kinshasa : een treinstation, een postkantoor en een  brandweerkazerne. Die openbare diensten zijn nagenoeg tot stilstand gekomen en de apathie is groot, maar tegelijkertijd koesteren de protagonisten hoop op een betere toekomst en voel je bij hen een sterke wil tot verandering.

“De drie openbare diensten in Kinshasa zijn uniek in hun absurditeit. Ze werken namelijk niet. In het postkantoor komt er een beetje post binnen en er gaat een beetje post buiten.  Er is geen fatsoenlijk sorteercentrum en werknemers worden er al jaren niet meer betaald..  Er is een treinstation maar er zijn eigenlijk weinig of geen treinen. Er zijn maar één of twee locomotieven die wekelijks langskomen als je wat geluk hebt.”

Bekijk ook de Trailer, een reportage op  Terzake, Focus Knack, website van Kristof Bilsen en de Elephant’s Dream website

Regisseur: Kristof Bilsen | Duur: 75 min. | Land: België | Jaar: 2014


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share