Datum: Fri 02/06/17 | Aanvang: 20:15

Down to Earth

“WE DIDN’T INHERIT THE EARTH FROM OUR PARENTS,
WE BORROW IT FROM OUR CHILDREN”

CHIEF SEATTLE

Velen dromen erover, slechts weinigen doen het echt. Laat staan vijf jaar aan een stuk. Rolf en zijn gezin vertrekken op wereldreis. Niet zozeer om het avontuur, maar vooral als spirituele reis op zoek naar de zin van het leven. Gefilmd met één camera en zonder crew brengt Down-to-Earth niet enkel het relaas van een gezin dat wil loskomen van de consumptiemaatschappij, maar brengt vooral een ode aan de natuur, aan intrigerende ontmoetingen en aan verbintenis met anderen.

Samen met hun drie kinderen vertrekken bedrijfseconoom Rolf Winters en zijn vrouw Renata Heinen op wereldreis. Hun avontuur start bij de Anishinabe in Noord-Amerika en gaat vervolgens langs de inheemse culturen van het Amazoneregenwoud van Peru, de woestijnen in Namibië tot de Aboriginals in Australië. Ze gaan op zoek naar de wijsheden van de stamhoofden en oude wijzen, ofwel de Earth Keepers. Jarenlang leeft het gezin in de natuur, en komt het in contact met anderen en met zichzelf. Eenmaal terug in het moderne leven, blijkt de moeilijkste opdracht de opgedane kennis te integreren in het huidige leven.

Deze persoonlijk Nederlandse documentaire combineert beelden van de natuur en reflecties over geluk en angst, waarheid en verbintenis, maar zorgt ook voor intrigerende beelden van de ontmoetingen tussen de familie en enkele inheemse volkeren. Wat begint als een avontuurlijke reis vloeit uit in een zoektocht naar de kern van het leven en uiteindelijk, zichzelf.

Bekijk ook de zeer informatieve website

Regisseur: Renata Heinen, Rolf Winte | Duur: 82 min. | Land: Verenigd Koninkrijk, VS 2015 | Jaar: 2016


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share