Datum: Sun 05/10/14 | Aanvang: 14:00

Chocolat (+ Workshop Chocoladeproeverij)

Dompel uzelf onder in (h)éérlijke chocolade: eerst de film ‘Chocolat’ die u het water in de mond doet lopen. Daarna een proeverij! Kom te weten wat Fairtrade chocolade betekent en welke impact eerlijke handel heeft op het leven van de cacaoproducenten in het Zuiden.

De Inkom voor Chocolat en de proeverij is 5 euro. Inkom enkel Chocolat = 3,50 euro

Er kunnen 15 personen meedoen aan de proeverij, dus best vooraf reserveren op filmhuis@telenet.be.

Vila Cabral in samenwerking met Filmhuis Klappei

Chocolat

In het Franse dorpje Lansquenet is al jaren lang niets bijzonders gebeurd. Het dorpje staat onder het strenge bestuur van de burgemeester, de Comte de Reynaud. Hij stelt alle regels vast en schrijft zelfs de preken voor de lokale pastoor Père Henri., totdat de mooie jonge Vianne Rocher en haar dochtertje in dit vriendelijke maar ingedutte plaatsje een chocolaterie opent. De officiële opening vindt plaats tijdens de vastentijd, iets waar een groot deel van het dorp schande van spreekt.

Ze blijkt over een magische gaven te beschikken door voor elke inwoner de juiste soort chocolade te kiezen. De streng gelovige, stugge dorpelingen smelten stilaan voor haar. Hun verborgen verlangens komen naar buiten en iedereen lijkt opener en vrijer te worden. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en spant de strijd aan tegen deze vernieuwing. Als dan ineens ook een knappe vreemdeling, de zigeuner Roux, in het dorp verschijnt, die bij Vianne zelf van alles losmaakt, is dit nog maar het begin van een zeer passionele relatie.

Regisseur: Lasse Hallström | Duur: 121 min. | Land: VK-VS | Jaar: 2000


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share