Datum: Wed 10/02/16 | Aanvang: 20:15

Bes + Coraline

Tijdschema:
20u15 Bes (Wietse Palmans) + Inleiding door de regisseur
20u30 Coraline (Henry Selick)

Tickets: €4/€3 (Studenten)

We vangen de avond aan met kortfilm Bes van Wietse Palmans, die persoonlijk aanwezig zal zijn om zijn werk van een inleiding te voorzien.

Bes
Twee broers groeien uit tot elkaars tegenpolen. Twee broers groeien uit dezelfde moeder. Twee broers zijn twee werelden. Bes is een 7 minuten durende kortfilm van de hand van Wietse Palmans, een alumnus animatie aan KASK Gent.
Voor meer info over de regisseur kan je terecht op http://wietsepalmans.tumblr.com/ .

Coraline
Coraline, gebaseerd op het gelijknamige boek van Neil Gaiman, en verfilmd door de befaamde stop-motion studio Laika, is het verhaal van een jong meisje dat in haar huis een dichtgemetselde deur ontdekt. Wanneer Coraline doorheen deze deur gaat, komt ze terecht in een andere wereld die sterk op de gewone lijkt. De moeder en vader in deze wereld lijken wel op haar ouders maar hun ogen zijn knoppen en ze zijn veel liever en vriendelijker voor Coraline dan haar echte ouders. Alles lijkt perfect te zijn in deze magische “Andere Wereld” maar Coraline ontdekt al gauw dat niet alles is wat het lijkt.

Deze parallelle wereld is prachtig vormgegeven door middel van de stop motion techniek die een geheimzinnige en lugubure sfeer oproept. Studio Laika wist met Coraline zowel het grote publiek, de filmpers als de filmliefhebber te bekoren door de combinatie van toegankelijkheid en hoge productiewaarden. Na enkele minder creatieve producties waarmee in toenemende mate formulaïsch het grote publiek werd geviseerd (ParaNorman, Boxtrolls) is het voorlopig nog wachten op een waardige spirituele opvolger.

Dit maakt duidelijk hoe zeldzaam een vloeiende combinatie tussen kwaliteit, integriteit, (relatief) hoge budgetten en toegankelijkheid kan zijn, en heeft van Coraline een moderne animatieklassieker gemaakt.

Regisseur: Wietse Palmans en Henry Selick | Duur: 7 en 100 min. | Land: België en VS | Jaar: 2015 en 2009


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share