Datum: Mon 05/12/16 | Aanvang: 19:30

MOM3*: This Changes Everything + nabespreking 'omgaan met klimaatopwarming'

Wat als het bestrijden van de klimaatopwarming de beste kans is die we hebben op het bouwen van een betere wereld? This Changes Everything volgt zeven gemeenschappen, verspreid over vijf continenten, en hun epische strijd tegen de opwarming van de aarde.

This Changes Everything, gebaseerd op het gelijknamige boek van Naomi Klein, is een poging om anders na te denken over de klimaatopwarming, om die te zien als een mogelijkheid om van de wereld een betere en eerlijkere plaats te maken. Het is niet de bedoeling om de kijker angst aan te jagen, maar eerder om deze de kracht en de moed te geven om verandering teweeg te brengen. De documentaire van Avi Lewis neemt ons mee naar alle uithoeken van de wereld, gaande van Montana in de Verenigde Staten tot Zuid-India en Beijing, waar hij vervolgens toont hoe ze daar, aan de frontlinie van de opwarming van de aarde, omgaan met deze crisis.

Trailer

In een begeleide en interactieve nabespreking willen we o.a. ingaan op wat er in Antwerpen misschien nodig is om de klimaatopwarming tegen te gaan.

mom3_ecokot_logoOrganisatie: Ecokot

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: Vrije bijdrage

* Dit is de derde avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Avi Lewis | Duur: 89 min. | Land: Canada / VSA | Jaar: 2015


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share