Datum: Thu 22/09/16 | Aanvang: 20:15

Bobbejaan

Dit intieme en emotionele portret dat werd gefilmd door zijn zoon toont de zanger, kunstfluiter, acteur, entertainer en Vlaamse cowboy Bobbejaan Schoepen in zijn laatste levensfase. Wat doet het met een mens wanneer je zoals hij zelf zei: “veel verleden hebt, maar weinig toekomst”?

De Belgische entertainer en ondernemer Bobbejaan Schoepen woont in een villa in de Kempen waar hij de gillende mensen in zijn pretpark hoort op de achtergrond. Hij is echter oud en ziek en langzaam maar zeker dooft de eens zo actieve Bobbejaan uit. De documentaire toont hoe zijn vrouw hem met een ontroerende energie blijft verzorgen en zijn zoon die dit allemaal op camera wil vastleggen. Het resultaat is een documentaire die barst van de liefdevolle intimiteit.

De afwisseling tussen de vele archiefbeelden en de amateurcamerabeelden van zijn zoon maken van ‘Bobbejaan’ een aangrijpend portret van een man vol ondernemerstalent, creativiteit maar ook met een gebroken droom. Zijn zoon Tom blijft hopen dat zijn vader zal herontdekt worden, zowel hier als in de Verenigde Staten en met een documentaire als deze is dat zeker mogelijk.µ

Je zou ‘Bobbejaan’, de zielsaangrijpende documentaire van Benny Vandendriessche en Tom Schoepen, een portret van de Belgische muzikant en entrepreneur Bobbejaan Schoepen kunnen noemen. Een leugen is dat niet, want we leren alle facetten van de 2010 overleden Bobbejaan kennen — de zanger-componist, de acteur, de kunstfluiter, de pretparkuitbater en vooral de vader en familieman. Maar meer nog is het een film over onvoorwaardelijke liefde en vergankelijkheid, over vasthouden en loslaten en andere universele thema’s waar u morgen misschien al iets aan hebt.

Bobbejaan website

Regisseur: Benny Vandendriessche en Tom Schoepen | Duur: 65 min. | Land: Belgie | Jaar: 2015


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share