Datum: Mon 02/06/14 | Aanvang: 19:30

Lang voor mediasites als die van twitter en facebook belangrijk werden voor de activiteiten van sociale protestbewegingen was er al Indymedia, een wereldwijd netwerk van media-activisten. Deze avond focust op het belang van het Indymedia-netwerk, hoe dit netwerk van alternatieve media ontstond en welke rol het speelde in de andersglobalisatiebeweging en tijdens de Argentijnse economische crisis van 2001. Opvallend aan de film is hoe die mooi weergeeft waar de Latijns-Amerikaanse roots liggen van de indignados- en Occupy-bewegingen die tijdens de voorbije jaren voor zoveel ophef zorgden.

Taal: Spaans/Engels met Nederlandse ondertitels

Na de film volgen wat actuele korte filmpjes die duidelijk maken waartoe de wereldwijde sociale protesten van de laatste jaren geleid hebben, en een nabespreking met de aanwezigheid van media-activisten en mensen van Occupy. Meer info: occupyantwerp.be – indymedia.antwerpen.org

Inkom: vrije bijdrage

* Dit is de negende en laatste avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Raphael Lyon en Andres Ingoglia | Duur: 83 min. | Land: VSA - Argentinië | Jaar: 2006


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share