Datum: Thu 10/03/16 | Aanvang: 20:15

Een wonderbaarlijke film over zes slimme en getalenteerde broers die afgesloten van de buitenwereld opgroeien in een New Yorks appartement. Hun vader voorziet ze van meer dan 5000 films. Deze zijn het enige wat hun leven magie geeft en hen gaande houdt. Al hun nieuwsgierigheid, creativiteit en verbeelding stoppen zij in het hercreëren en naspelen van filmscènes. Een ongelofelijk verhaal over hele leuke, onbevangen jongens en hun bizarre opvoeding.

Hun vader is in Hara Krisna en wil graag zijn eigen stam met zijn hippievrouw stichten. De zeven kinderen krijgen allen namen uit het Sanskriet. Onderweg naar het beloofde land Zweden komen ze niet verder dan het in vaders ogen verdorven New York. Hij besluit zijn kinderen binnen te houden.

Moeder geeft hen les en vader geeft hen films. De opgroeiende broers beginnen scènes uit te schrijven en na te spelen in zelfgemaakte kostuums en decors. De scènes uit films als Reservoir Dogs, The Nightmare Before Christmas en The Dark Knight zijn magisch om te zien. Net als hun eerste expedities in New York die ze samen ondernemen en waarbij ze alles becommentariëren vanuit hun filmkennis. Stranger than fiction. Deze jongens zijn zo onbevangen en ontwapenend, zo slim en getalenteerd. Hoe kan dat? Hoe ontdek je en begrijp je de wereld? In een overweldigende eindscène geeft één van de broers daar antwoord op.

Een bizarre maar optimistische film over de kracht van de verbeelding die dit jaar tijdens het Sundance filmfestival werd bekroond met de Grote Juryprijs voor Beste Documentaire en sinds de succesvolle bioscooprelease in de VS veel gespreksstof binnen en buiten de media heeft opgeleverd.

FOTO’S

Pers

“Once you’ve met these kids, you won’t forget them.” – Rolling Stone

“One of the most incredible docs i’ve seen anywhere. Has to be seen to be believed.” – Peter Howell, Toronto Star

“Altogether fascinating” ***** – The Guardian

DETAILS
Producent: / MAGNOLIA PICTURES, KOTVA FILMS and VERISIMILITUDE
Prijzen:   Sundance Film Festival, 2015 – Beste Documentaire

Regisseur: Crystal Moselle | Duur: 90 min. | Land: US | Jaar: 2015


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share