Datum: Fri 10/07/15 | Aanvang: 19:00

Whacky 80s Nacht

 Wat is nu een betere manier om de liefde voor film aan de wereld te tonen dan een cinefiel weekend programmeren in de gezelligste cinema van ‘t stad? Er is voer voor iedereen. Er staat actie, horror, sci-fi, fantasy, drama en komedie op het programma. De films komen vanuit alle hoeken van de wereld: Amerika, Japan, Iran, Frankrijk, … Er zijn oude films en recente films te zien, en zelfs ook enkele uitstekende kinderfilms (steeds voorzien van Nederlandstalige ondertiteling) want ook de kleinste kijkers verdienen kwaliteitscinema!

Er zijn vier filmevenementen verspreid over het weekend van 10-12 juli. Zie ook verder voor het programma.

– Vrijdagavond trakteren we de kijkers op een avondje maffe films uit de jaren ’80, met The Hidden, Streets of Fire en Tetsuo the Iron Man.

5 euro per film / 12 euro voor alle drie

 

19h00 – 20h35: The Hidden (Jack Sholder, 1987)

Duur: 96’  Engels gesproken

An alien parasite with the ability to possess human bodies goes on a violent crime spree in LA, pursued by a a couple of cops on a mission to stop the “criminal”.

Een FBI-agent en een L.A.-cop doen onderzoek naar een losgeslagen alien in de straten van Los Angeles. Zij proberen hem op te sporen terwijl de alien zelf bezit neemt van de lichamen van onschuldige mensen en ze transformeert tot bloeddorstige moordenaars

 

21h00 – 22h30: Streets of Fire (Walter Hill, 1984)

Duur: 93’   Engels gesproken

Raven Shaddock, along with his gang of merciless biker friends, kidnaps rock singer Ellen Aim. Ellen’s former lover and soldier-for-hire Tom Cody, happens to be passing through town on a visit. Ellen’s manager hires Tom to rescue Ellen, determined to get her back.

Een rock&roll zangeres is ontvoerd door een motorbende. Wanneer haar ex-vriend, een gun for hire, terugkeert, ontdekt hij dat ze vermist is. Hij trekt erop uit om haar te redden.

 

22h40 – 00h00: Tetsuo, the Iron Man (Shinya Tsukamoto, 1989)

Duur: 65’  Japans gesproken, Engels ondertiteld

A strange man known only as the “metal fetishist”, who seems to have an insane compulsion to stick scrap metal into his body, is hit and possibly killed by a Japanese “salaryman”, out for a drive with his girlfriend. The salaryman then notices that he is being slowly overtaken by some kind of disease that is turning his body into scrap metal

Een keurige Japanse zakenman ramt zijn auto per ongeluk tegen die van een cyberpunk die als hobby heeft metalen onderdelen te transplanteren in zijn lichaam. Na deze ontmoeting begint de zakenman op onverklaarbare wijze te veranderen in een metalen cyborg. Zijn identiteit en die van de cyberpunk worden langzaam maar zeker verweven tot één.

Dit filmfestival is georganisserd door Cinephile Universe. Een duo jonge filmmakers, studenten aan IAFT Antwerp. Zij organiseren deze zomer vier filmevenementen in het Filmhuis Klappei om fondsen te werven voor hun afstudeerprojecten die ze tegen het einde van de zomer draaien.

 

Wacky 80

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie: Geen Categorieën

Share