Datum: Wed 18/02/15 | Aanvang: 20:15

A Most Wanted Man

Fascinerende en visueel imponerende film van Anton Corbijn, met een glansrol van de vorig jaar aan overdosis overleden Philip Seymour Hoffman. Kettingrokend en whisky lurkend geeft de acteur gestalte aan de gekwelde Günther Bachmann, chef van een Duitse antiterreureenheid in Hamburg, en tevens een gedesillusioneerde loner die worstelt met zijn verleden en zijn idealen.

De alarmbel loeit wanneer de jonge islamitische vluchteling Issa Karpov uit Tsjetsjenië in de havenstad aanspoelt, en via een idealistische advocate (Rachel McAdams) aanspraak wil maken op het miljoenenfortuin van zijn overleden Russische vader. Terwijl zijn superieuren Issa als een jihadist bestempelen, begint Bachmann op eigen houtje aan een vertakt onderzoek. Hij besluit Issa in te zetten als lokaas in de klopjacht op een veel grotere vis, maar krijgt tegenwerking van zowel de Duitse overheid als Interpol en de CIA.

A Most Wanted Man is nu al een waardig adieu aan een monument van een acteur, onder de regie van een monument van een noorderbuur.

Regisseur: Anton Corbijn | Duur: 122 min. | Land: VK-VS-Duitsland | Jaar: 2014


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share