Datum: Fri 29/09/17 | Aanvang: 20:15

Waiting For Giraffes + Q&A met de regisseur

De voorstelling  wordt gevolgd door een Q&A met de regisseur.

‘Waiting for Giraffes’ is een hartverwarmende documentaire over een zoo in het ommuurde Palestijnse stadje Qalqilya. We volgen de charismatische dierenarts Sami die op allerlei barrières stuit maar met hart en ziel volhardt in zijn missie om opnieuw giraffen naar de zoo te halen en de zoo te moderniseren.

Niet de leeuwen, tijgers of krokodil maar de giraffen zijn de hoofdattractie van de zoo. De giraffen brengen de Palestijnen om een of andere redenen in vervoering. Toen de giraffen uit Zuid-Afrika toekwamen in Qalqilya was er een heuse stadsparade in de straten om hen te verwelkomen. De giraffen zijn gestorven tijdens de intifada. De ene door stress en de andere door eenzaamheid. Maar zelfs na hun dood trekken ze nog veel volk. Ze zijn gebalsemd en staan in het museum van de zoo net als een soort martelaars.

En er gaan blijkbaar nog steeds allerlei wilde geruchten rond in de stad over hoe de giraffen zouden zijn gestorven. Zowel jong als oud heeft er een eigen kijk op. De dood van deze giraffen staat denk ik symbool voor hun strijd, want  giraffen tot in Qalqilya krijgen, is een hele onderneming.

Dierenarts Sami heeft er zijn missie van gemaakt om opnieuw giraffen in de zoo te hebben. De titel Waiting for Giraffes is als een soort metafoor voor het vredesproces, waiting for Godot. wachten op iets waarvan je niet weet of het er ooit komt en wanneer.

Interview met de regisseur in De Wereld Morgen

Facebook

BIO REGISSEUR MARCO DE STEFANIS

MARCO DE STEFANIS, geboren in Rome, start zijn carrière aanvankelijk als monteur om later als regisseur te werken voor RAI televisie, Discovery Channel en History Channel.
Tussen 1999 en 2000 werkt hij als freelancer en regisseert hij korte reportages voor RAI over Nepal, Egypte, Colombia en Mexico. In 2001 verhuist hij naar Nederland waar hij de ‘Documentary Director’s Coaching Program’ volgt aan het Binger Film Instituut. De Stefanis wint in 2006 met zijn film ‘Lieve Monster’ de prijs voor Beste Buitenlandse Documentaire op het Danville  international Children Film Festival in Californië. Zijn documentaire ‘Tulip Time’, gecoproduceerd door RAI en door de Nederlandse zender MAX, wint in 2009 de prijs voor ‘Beste Televisie Film’ tijdens het Jewish Eye Film Festival of Askelon in Israël. Marco De Stefanis doceert ook ‘Visuele Concepten voor Documentaire’ aan de Universiteit van Amsterdam.

Regisseur: Marco De Stefanis | Duur: 85 min. | Land: Nederland, Belgie, Israël | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share