Datum: Tue 27/01/15 | Aanvang: 20:15

Waiting For August

‘Waiting for August’ volgt de 15-jarige Georgiana, die samen met haar zes jongere broers en zussen in een sociale woningblok aan de rand van de Roemeense stad Bacau woont. Terwijl hun moeder voor enkele maanden de kost verdient in Italië, wordt de tiener gebombardeerd tot gezinshoofd. Met unieke scènes uit het dagelijkse leven van de 7 kinderen toont Teodora Ana Mihai hoe fragiel het evenwicht in het gezin bij momenten is, ondanks de verbeeldingskracht en vindingrijkheid waarmee de kinderen hun nieuwe situatie vormgeven.

De documentaire geeft een inkijk in de ‘Home Alone Generation’, die volgens de laatste statistieken zo’n 80.000 achtergebleven Roemeense kinderen telt waarvan de ouders in het buitenland werken.

Waiting for August, de eerste documentaire van de Roemeens-Vlaamse Teodora Ana Mihai, won de competitie ‘Beste Internationale documentaire’ op het Hot Docs festival in Toronto, Canada en op het Internationaal Filmfestival in Karlovy Vary, Tsjechië. Een heftige film die heel lang blijft nazinderen!

Meer weten over Waiting For August? Check Facebook, website, Film Fest Gent of Radio 1

Regisseur: Teodora Ana Mihai | Duur: 85 min. | Land: België | Jaar: 2014


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share