Datum: Sun 10/09/17 | Aanvang: 10:00-18:00

Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag Vlaanderen, op zondag 10 september, kunt u de verborgen parel De National voor het eerst in 50 jaar weer bezoeken. De eenmalige heropening is een unieke kans om een verloren gewaand stukje Antwerps erfgoed opnieuw te bezichtigen. Daarna sluit De National opnieuw de deuren voor een grondige renovatie. 

Op zondag 10 september worden er hele dag door worden er rondleidingen georganiseerd. Via een parcours langs het podium, de balkons, de projectiekamer en verschillende expositieruimtes maakt u niet alleen kennis met De National, maar ook met de ooit zo roemrijke historie van de Antwerpse cinema’s. U kunt ervoor kiezen om de zaal op eigen houtje te ontdekken, maar wie het hele verhaal wil kennen raden wij aan met een gids mee te gaan en de video-installaties te bekijken.-

Daarnaast kunt u die dag ook iets drinken en eten in De National. We voorzien koffie en thee, pannenkoeken en soep, maar ook broodjes en hamburgers. Aan bar National vindt u pils, frisdrank, Duvel, etc.

Ook Filmhuis Klappei (ex-politiebureau) zal haar deuren op zondag gratis mee open stellen voor het publiek, samen met nog honderden andere monumenten in heel Vlaanderen.

Praktisch:
De deuren zijn open van 10u tot 18u.

Alle activiteiten zijn gratis.

Adres: Lange Beeldekensstraat 152 en Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen

Gazet Van Antwerpen

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

ATV

VRT

De National Website en Facebook

DSC_1061 small

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie: Geen Categorieën

Share