Datum: Wed 09/03/16 | Aanvang: 20:15

Oma + Cafard

Tijdschema:
20u15 Oma (Karolien Raeymaekers) + Inleiding door de regisseur
20u30 Cafard (Jan Bultheel)

Tickets: €4/€3 (Studenten)

We vangen de avond aan met kortfilm Oma van Karolien Raeymaekers, die persoonlijk aanwezig zal zijn om haar werk van een inleiding te voorzien.

Oma
Oma toont het aangrijpende verhaal over de band tussen een zieke grootmoeder en haar kleindochter. Oma is een 7 minuten durende kortfilm van de hand van Karolien Raeymaekers, een alumnus animatie aan de KASK Gent. De kortfilm won onder meer een Prijs van de Jury in Cannes en een publieksprijs bij het Internationale Kortfilm Festival in Leuven. Ook werd de kortfilm opgepikt door Cartoonbrew – toonaangevend animatiemagazine – voor de vijfde editie van het Student Animation Festival. Hierdoor ging de kortfilm viraal en werd een grote hit op het internet, de kans is dan ook groot dat u  – al dan niet bewust – al iets van Oma opgevangen hebt in de digitale pers. Komende woensdag komt Karolien Raeymaekers persoonlijk het verhaal achter deze bijzondere geschiedenis toelichten.

Cafard
Cafard is een animatiefilm van Belgische bodem die vorig najaar in premiere ging op het filmfestival van Oostende. Zowel het narratief als de gebruikte animatietechniek zijn voor deze film bijzonder. België is steevast sterk als co-producent bij internationale projecten omtrent animatielangspeelfilms, maar het Belgische karakter van Cafard maakt dat deze film als een parel van de lokale animatiescene beschouwd mag worden.

Het jaar is 1914. Terwijl de oorlog in Europa los barst, behaalt Jean Mordant in Buenos Aires de wereldtitel in het worstelen. Maar kort daarna krijgt hij te horen dat zijn dochter Mimi in Oostende door de Duitse soldaten gegrepen en verkracht is. Jean zweert dat hij dit onrecht zal wreken en keert terug naar België om zich samen met zijn trainer Victor en neefje Guido aan te sluiten bij het AMC-Korps. Al gauw worden Jean en company weggezonden naar het oostfront, iets wat Jean sterk tegen de borst stoot aangezien Mimi zwanger blijkt te zijn. Wat volgt is een ware reis rond de wereld die Jean’s wereldbeeld voorgoed zal veranderen.

Regisseur: Karolien Raeymaekers en Jan Bultheel | Duur: 8 en 84 min. | Land: België | Jaar: 2014 en 2015


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share